Facebook, Instagram і WhatsApp відновили роботу. Мережу заполонили меми

08:20 05.10.2021

Facebook, Instagram і WhatsApp відновили роботу після збою. Вони не працювали більше п'яти годин. Це наймасштабніший збій, який фіксував Downdetector за весь час роботи порталу.

Власник компанії Facebook Марк Цукерберг, який через збій втратив близько 7 млрд доларів, вибачився перед користувачами за незручності.

«Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger повертаються до онлайн-роботи. Приношу вибачення за сьогоднішній збій: я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші сервіси, щоб залишатися на зв’язку з важливими для вас людьми», – написав він на своїй сторінці.

У Facebook заявили, що збій в роботі сервісів компанії, а також в Instagram і WhatsApp не привів до розкриття даних користувачів, повідомляє Reuters.

«У нас немає доказів того, що дані користувачів були поставлені під загрозу в результаті періоду збою», – йдеться в заяві компанії.

Крім того, в Facebook підтвердили, що причиною збою стали невдалі зміни програмної конфігурації.

«Наші інженери встановили, що зміни в конфігурації основних роутерів, що відповідають за координацію мережевого трафіку між нашими центрами даних, викликали неполадки, які порушили цю комунікацію», – уточнили в компанії. 

Тим часом, Twitter весь цей час працював і тролив Facebook, користувачі Twitter і Telegram складали жарти і малювали меми про колапс соцмереж.

Наприклад, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров жартував в Telegram, що “ще годинку – і доведеться в “Дії” робити стрічку новин та Stories”.

Стримінгова платформа Netflix обіграла сюжет серіалу “Гра в кальмара”. Інші користувачі також згадали в мемах цей серіал.

Ось ще кілька мемів з мереж:

А ось відео з “Містером біном”:

Нагадаємо, вчора в роботі Facebook, WhatsApp и Instagram стався глобальний збій. Трохи згодом стало відомо, що кажуть експерти з безпеки про збій в роботі соцмереж: є кілька версій, в тому числі саботаж. ЗМІ почали писати про масштабний “злив” даних користувачів Facebook.

Останні новини