Евакуація Київради і ТРЦ – терорист вимагає викуп у криптовалюті

23:17 06.07.2021

Через витівки «терористів» у будівлі Київської міської ради провели евакуацію.

Про це повідомляє «Великий Київ».

Приблизно о 16:00 секретар Київради Володимир Бондаренко («УДАР») опублікував допис, що надійшло чергове повідомлення про мінування будівлі Київської міської ради з вимогою викупу у розмірі 0,5 біткоіна. Було прийнято рішення про часткову евакуацію співробітників та цивільних осіб.

«Упевнений, що ця історія знову вигадана. Проте, життя та здоров’я людей залишається пріоритетом», – написав Бондаренко.

Варто зазначити, що під час пленарного засідання Київради 10 червня Володимир Бондаренко теж оголосив, що надійшло повідомлення про мінування, але евакуацію будівлі чомусь не проводили. Певно тоді життя та здоров’я людей було не важливим для секретаря Київради, адже саме в той час відбулись палкі дискусії навколо питання затвердження скандального Детального плану території (ДПТ) Мінського масиву, що передбачає забудову значної території в Оболонському районі столиці.

Згодом він додав до допису також фото роздруківки листа, надісланого на офіційну пошту Київської міської державної адміністрації.

В повідомлені, надісланому о 14:38 з анонімної електронної скриньки noreply@anonymousmail.com, російською та українською мовами написано аналогічний текст:

«Я Едгар Казарян, який проживає за адресою проспект Володимира Маяковського, д. 8В заклав бомбу в будівля адміністрації (вул. Хрещатик, 36, м. Київ). Я вимагаю викуп в розмірі 0,5 BTC на наступний ВТС-адреса [зазначено номер рахунку криптовалюти] Якщо я не отримаю викуп протягом 24 годин, я підірву бомбу. Моє фото – https://ibb.co/c2L8qq6 »

З огляду на характерні помилки, зрозуміло, що українську частину листа створено за допомогою програми-перекладача.

А за зазначеним посиланням розміщено селфі підлітка в спортивному костюмі.

Також секретар додав фото з кінологами в холі Київради.

В той же час надійшли аналогічні повідомлення про мінування низки ТРЦ: Метроград, Gulliver та Ocean Plaza.

В коментарях до допису депутатка Київради від фракції «Слуга Народу» Ксенія Семенова запитала, чи це «мінування» не через засідання «земельної» комісії, на що Бондаренко відповів, що можливо і через засідання комісії з питань власності. Також Семенова помріяла: «Ех, колись доживемо і до того, що комісію цифри чи освіти будуть зривати».

Дійсно, повідомлення про мінування надійшло якраз під час засідання Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, на якому розглядали скандальне питання надання права громадській організації «Ветеранів та інвалідів АТО» замовити розробку Детального плану території мікрорайону Чапаєвка, що по суті є земельною схемою для подальшої забудови десятків гектарів заповідної зони.

Також трохи згодом о 16:00 було заплановане позачергове засідання Постійної комісії з питань власності.

Згодом секретар Київради доповнив свій допис повідомленням, що вибухівку не знайшли.

Довідково:

Cанкція ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину, а саме: виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Окрім того винуватця можуть зобов’язати компенсувати значну суму збитків, пов’язаних з роботою вибухотехніків та перервою в роботі відповідних підприємств та організацій, що може сягати десятків і сотень тисяч гривень.

Останні новини