Двовладдя у Києві: “Слуги народу” хочуть до виборів розглянути закон про столицю

18:24 21.09.2020

У фракції "Слуга народу" планують встигнути до місцевих виборів розглянути новий закон про столицю, який передбачає розділення влади в Києві на дві – на посаду мера та голови Київської міської державної адміністрації.

Про це заявив заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнкоу, пише “РБК-Україна“.

За словами нардепа, зараз розгляд цього законопроекту запланований на четверту сесію Ради, але у фракції хочуть розглянути його якомога швидше.

“Ми працюємо зараз з колегами з інших фракцій, з керівництвом фракцій, щоб ми могли до виборів спробувати почати його розглядати та подарувати киянам, врешті-решт, систему управління містом. Закон про Київ – це про управління містом”, – зазначив він.

Нагадаємо, законопроект про столицю був ухвалений парламентом у першому читанні ще у жовтні 2019 року. Згідно з цим законопроєктом, мер очолюватиме Київський магістрат – виконавчий орган Київради – і головуватиме на засіданнях, а голова КМДА здійснюватиме нагляд за дотриманням Конституції і законів.

Секретар Київради Володимир Прокопів вважає, що законопроект “Про столицю” може загрожувати національній безпеці, а мер столиці Віталій Кличко каже, що він спрямований проти киян.

Як повідомлялося, “Європейська солідарність” надалі захищатиме розпочату реформу децентралізації та не дозволить внесення змін до закону “Про столицю”, які б відібрали реальну владу у киян і зосередили її в руках однієї людини.

Останні новини