Два роки трагедії: у “Вербовому гаю” вшанували пам’ять загиблих літака МАУ, збитого в Тегерані

Автор: Любава Лисичкіна
13:13 08.01.2022

8 січня 2020 року літак МАУ розбився незабаром після вильоту з Тегерана. Він прямував до Києва. На борту перебувало 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, всі загинули.

Фото: Суспільне

Як повідомляє  Суспільне, заходи відбулися на території нового скверу, розбитого в парку “Вербовий гай” на Дніпровській набережній в пам’ять про загиблих в авіакатастрофі.

Торік до річниці трагедії в цьому парку встановили сірий гранітний камінь з назвою рейсу PS 752. Цього року навколо нього висадили символічно 176 дерев, що дорівнює кількості загиблих.

У пам’ятних заходах взяли участь рідні та члени сімей загиблих, представники авіакомпанії, інших міністерств і відомств, Офісу президента, Офісу генпрокурора, а також представники закордонних представництв, посольств та консульства держав, чиї громадяни стали жертвами катастрофи.

Нагадаємо,  Іран визнав, що випадково збив літак Boeing-737, який належить українським Міжнародним авіалініям.  Офіційна судово-медична експертиза катастрофи літака МАУ, яку проводили Канаді впродовж восьми місяців, нібито не виявила підтверджень, що літак було збито навмисно.

 

Останні новини