Чи будуть столичні паркінги безкоштовними для ветеранів російсько-української війни, стане відомо у четвер

Автор: Леся Москаленко
14:27 21.09.2021

У четвер на пленарне засідання сесії КМДА буде винесено проєкт рішення про надання пільг на користування місцями для платного паркування у Києві учасникам бойових дій на Сході України та членам родин загиблих (померлих) учасників бойових дій.

Аби ветерани російсько-української війни отримали право на безкоштовне паркування, потрібно внести зміни до Правил благоустрою міста Києва, які діють ще із 2008 року. Що і буде зроблено, якщо законопроєкт підтримають на сесії. Проєкт рішення підготував депутат ЄС у Київраді Андрій Порайко спільно з ветераном АТО Олександром Погребиським і він вже підписаний київським міським головою Віталієм Кличком.

Як сказав “Великому Києву” автор проєкту Андрій Порайко, все буде вирішено через кілька днів.

«В четвер проєкт буде винесено на пленарне засідання, перед цим він вже пройшов необхідні експертизи. Всі прихильно ставляться до нашої ініціативи, всі готові підтримати, окрім ОПЗЖ, зокрема Ігора Кириленка, який вимагає зняти проєкт із розгляду, бо він, мовляв, потребує додаткового регулювання. Я надсилав проєкт до Регуляторної служби і отримав відповідь, що ніяких додаткових регулювань не потрібно. Складається враження, що депутати від ОПЗЖ просто не хочуть, аби ветерани російсько-української війни мали пільги. Але ми будемо відстоювати права наших захисників на усіх рівнях і я дуже сподіваюся, що в четвер все складеться якнайкраще і тоді ми зможемо точно сказати, коли саме почнуть діяти правила безкоштовного користування паркінгами», – пояснив він.

Читайте також: У Києві відбудеться перший ветеранський етнофестиваль – що у програмі

Нагадаємо, киян запевняють, що ніяких платних парковок у дворах столичних будинків не плануюється.

Останні новини