Через десять днів у лікарнях Києва може настати повний колапс

18:08 08.10.2020

Приміщення не підготовлені і не обладнані. Лікарів не вистачає, бо вони або хворіють, або звільняються через високі ризики і низьку оплату праці.

Про це повідомила Марина Порошенко під час візиту Київської міської клінічної лікарні №8.

Дружина екс-президента України занепокоєна реальним станом речей у медичних закладах Києва. 

За її словами, за останні два тижні  кількість позитивних випадків тестування на COVID-19 збільшилася майже вдвічі і сягнула більше трьох сотень.

Це вже призвело до того, що лікарні першої хвилі переповнені, а лікарні другої хвилі теж знаходяться на межі . Марина впевнена, що при такій динаміці вже за 10 днів у столичних лікарнях може настати повний колапс.

Читайте також: Відео дня. Черга до київської лікарні №9 – більше десятка карет швидкої

Нагадаємо, що ще навесні Київрада виділила близько мільярда гривень для медичної галузі столиці. За цей час цілком реально було підготувати “захисну подушку” для медиків (підготувати приміщення, підвищити оплачуваність робочої години медпрацівників).

Але, як вважає Марина Порошенко, “на сьогоднішній день ситуація “з точністю до навпаки”

“Тому ми вимагаємо від місцевої влади негайного розгортання лікарень третьої хвилі та збільшення муніципальної надбавки для медичних працівників. А від центральної влади – виплат обіцяних 300% до заробітної плати медикам, які лікують хворих на COVID-19”, – заявила Порошенко.

Читайте також: У КНУ ім. Т. Шевченка карантин. Усіх студентів відправили додому

Останні новини