Ближче стали до Європи: у Києві особливим дітям надаватимуть супровід під час навчання

Автор: Любава Лисичкіна
21:44 31.08.2021

Марина Порошенко переконана, що супровід під час інклюзивного навчання є базовою соціальною послугою, яку мають забезпечувати органи місцевого самоврядування і тепер столиця її надаватиме.

Як повідомляється, депутати Київської міської ради 99 голосами підтримали проєкт рішення «Про розробку та затвердження порядку супроводу під час інклюзивного навчання у місті Києві», розроблений Мариною Порошенко.
Лідерка «Європейської Солідарності» в місті Києві зазначила, що столичні інклюзивні школи та садочки відвідують понад 160 дітей з особливими освітніми потребами, яким необхідна послуга супроводу.
«Ще у 2017 році, в рамках реформи інклюзивної освіти, ми ініціювали зміни до ряду законодавчих актів щодо забезпечення соціального супроводу дітей зі складними порушеннями під час інклюзивного навчання. А в 2019 році був прийнятий Закон України «Про соціальні послуги» та розроблено проєкт Державного стандарту супроводу, який визначає порядок надання цієї послуги. З того часу минули роки, а послуга досі лишається на папері», – наголосила Марина Порошенко.
За словами депутатки, це рішення дозволить припинити таку ганебну практику і нарешті дасть можливість забезпечити столичних школярів послугою соціального супроводу під час інклюзивного навчання.
Нагадаємо, завдяки ініціативі Марини Порошенко в Києві буде створено 10 центрів раннього втручання

Останні новини