Більшість українців згодні щепитися від COVID-19, але з однією умовою – дослідження

Автор: Любава Лисичкіна
22:33 13.02.2021

Дослідження Фонду"Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, проведені спільно з Київським міжнародним інститутом соціології довели, що 65% українців готові зробити щеплення від COVID-19.

Як  ідеться в результатах дослідження, цією  умовою є загальнодоступність, безпечність й ефективність вакцини. 

Схожа тенденція і в інших країнах світу.  Відповідно до дослідження 67% людей у світі готові зробити щеплення за умови доступності, безпечності й ефективності вакцини. Ще  26% опитаних, найімовірніше, відмовляться від можливості робити щеплення, 8% вагаються. 

“У Росії, Європі й Африці люди більш неохоче ставляться до ідеї вакцинуватися проти коронавірусу, навіть якщо вакцина буде доступна, безпечна та ефективна. Найбільше небажання щодо нової вакцини проти COVID-19 спостерігається в Боснії і Герцеговині, Сербії, Чеській Республіці й інших європейських країнах, кажуть автори дослідження”, – інформують про дані дослідження соціологи.

Також   51% українців вважають загрозу коронавірусу перебільшеною, 43% не поділяють таку думку. В той же час  світові показники  ідуть на рівні 42%. Це ті  люди, які так само як і українці вірять, що загроза COVID-19 перебільшена.

Нагадаємо, вже 15 лютого має бути вакцина, записатися на безкоштовну вакцинацію можна буде після 1 березня. Відомо, що процес відвантаження вже розпочався.

До слова,  в Україні за добу  зафіксовано 5182 випадків коронавірусу, 111 хворих померли.

 

Останні новини