Арестович порадив “Азовцям” звертатися до воєнного командування, а не до президента щодо деблокади “Азовсталі”

Автор: Ольга Даниленко
17:15 09.05.2022

"Всякі довбо**би, бл*ть, безсовісні, які спекулюють на цій темі, спекулюють днями й ночами й розповідають, що є воєнне вирішення, просто влада не хоче, не всі зусилля докладає. У воєнних справах – питайте воєнних – наше командування, вони відповідають за воєнну складову".

Так радник глави Офісу президента Олексій Арестович прокоментував пресконференцію воїнів полку “Азов”, де військові надали невтішні оцінки діям влади стосовно підготовки до широкомасштабного вторгнення РФ в Україну та зазначили, що чинна влада докладає недостатньо зусиль для деблокади “Азовсталі”.

Надали оцінку, що не всі зусилля влада докладає. На що відреагував президент й сказав, що воєнного варіанту не бачить, це оцінка воєнного командування. Подоляк також сказав, що потрібно вірно адресувати заклик. Що стосується закликів воєнного звільнення потрібно звертатися до воєнних, тому що це їхня оцінка, що не можливо воєнним шляхом деблокувати Маріуполь. Тому, можу сказати: у воєнних справах – питайте воєнних – наше командування. Вони відповідають за воєнну складову”, – наголосив він в інтерв’ю.

Всіх, хто говорить про можливість деблокади Маріуполя та порятунок воїнів “Азову” Арестович назвав безсовісними людьми, які не розуміють простих речей й намагаються звинуватити Офіс президента, вигородити воєнне командування й роблять власний піар на крові.

“Всякі довбо**би, бл*ть, безсовісні, які спекулюють на цій темі, спекулюють днями й ночами й розповідають, що є воєнне вирішення, просто влада не хоче, що не всі зусилля влада доклала. А два головних слова, які я чую в Офісі президента це Маріуполь й Азовсталь. Але комусь потрібно, щоб Офіс казався винним, а військове командування у нас ні за що не відповідає, й міжнародні партнери ні за що, а все погане, це звичайно Офіс президента. От це заробіток на крові у чистому вигляді“, – сказав він.

Читайте також: Арестович пояснив смерті цивільних на Київщині: знали про наступ РФ ще на початку грудня 2021, не попередили українців для “уникнення всеосяжного хаосу”

Нагадаємо, наразі більша частина Маріуполя перебуває під окупацією РФ, проте на території заводу “Азовсталь” продовжують тримати оборону українські військові. Днями російські війська прорвались на територію заводу. Кілька днів там тривають активні бої, поранені помирають без необхідного лікування.

Як повідомляв ВК, офіцер управління розвідки полку “Азов” Ілля Самойленко під час пресконференції наголосив, що фашистські військові РФ вбили понад 25 тисяч українців під час блокади Маріуполя, здебільшого це цивільні.

Останні новини