Крутіше за Стенфорд і Гарвард. У Києві можна буде отримати диплом американського вишу

Автор: Галина Ворона
14:58 23.03.2021

У Києві планують відкрити Американський університет (American University Kyiv). Його створюють за участі Університету штату Аризони, який за інноваційністю обігнав Стенфорд і Гарвард і вже 7 років залишається вишем номер один у Сполучених Штатах.

Про це повідомляє НВ.

За даними видання, стратегічним радником нового освітнього проєкту став колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, який днями навідався до столиці.

Американський університет здатний привнести в Україну найкраще, що є в американській системі освіти, але водночас українцям не потрібно буде залишати країну заради навчання», — розказав дипломат в інтерв’ю НВ.

Він вважає, що Університет штату Аризона допоможе посилити цю ідею, оскільки це найінноваційніший університет США із величезними можливостями залучати нових студентів.

За словами Курта Волкера, досі роль університету в українському суспільстві не дуже очевидна, але саме виші сьогодні є “соціальним клеєм” суспільства.

У США університети тісно працюють із бізнесом, виробництвом, наближаючи освіту студентів до максимально потрібних компетенцій на ринку, допомагають випускникам бути продуктивними в економіці країни”, – наголошує Волкер.

Коли саме відкриється університет та хто зможе там навчатися – наразі невідомо.

Читайте також: Два столичні виші потрапили у світовий рейтинг кращих університетів світу

Останні новини