90-метровий гігантський флагшток звели вчасно, попри сильний вітер на схилах Печерська

18:30 20.08.2020

Будівельники вже добудували 90-метровий флагшток до Дня Незалежності, який з’явився на схилах Печерська. Кажуть, що складнощі під час зведення флагштока здебільшого стосувались сильного вітру, що притаманний печерським схилам.

Тим не менше, на будівельному майданчику зазначили – споруда надійна, бо особливості київського вітру врахували ще до початку роботи. 

Зазначається, що навколо флагштоку також встановлені елементи підсвічування найбільшого державного прапора, який можна буде побачити і вночі, практично з будь-якої точки нашої столиці.

Уточнимо, що замовником будівництва є КП “Спецжитлофонд”. Саме ця організація будуватиме пішохідний міст між Оболонською набережною і островом Оболонським, і зв’яже парк «Наталка» з територією Оболонського острова.

Що стосується флагштока, то ще в грудні 2017 року комунальники проводили тендер на його будівництво вартістю 47,5 млн грн. Потім цю ідею відклали, але рік тому до неї все ж повернулися.

Найбільший флагшток унікальний для України не лиш своєю 90-метровою висотою, але й вагою, адже важить цілих 32 тони.

Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Офіційне відкриття меморіалу та підняття головного стягу заплановане напередодні Дня державного прапора.

Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що місто збудувало цей об’єкт за кошти меценатів, яким він дуже вдячний і про що написав на своїй сторінці у Facebook.

Оскільки йдеться про схили Дніпра, влада Києва презентувала проект ЮНЕСКО для погодження і попередньо отримала схвальну оцінку.

Локація

 Гігантський флагшток звели на території Меморіального комплексу “Національний музей історії України в Другій світовій війні”, біля “Батьківщини-матері”, яку було відкрито в складі музейного комплексу в 1981 році. Відкрив комплекс тодішній генсек ЦК КПСС Леонід Брежнев.

Висота цієї скульптури – 62 метра. Загальна висота разом з постаментом – 102 метра, що на 12 метрів вище за новий флагшток. В одній руці статуї 16-метровий меч вагою 9 тонн,а в іншій – щит розміром 13 × 8 метрів.

Вся споруда цільнозварена і важить 450 тонн.

Відповідно до висновків спеціалістів, «Батьківщина-мати» має гарантію на 150 років експлуатації і начебто може вистояти землетрус силою 9 балів.

Нагадаємо, відкриття найбільшого прапору відбудеться 23 серпня – в День державного прапора.

Інші події в святкові дні дивіться в нашій “Афіші”.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Останні новини