“Зовсім не залишилось коштів”. Люди розповіли скільки обходиться лікування COVID-19

11:15 16.11.2020

Лікування коронавірусу обходиться від 15 до 100 тисяч гривень, не рахуючи коштів на реабілітацію. Про це розповіли люди, які вже перехворіли коронавірусом.

Наприклад, майже все лікування Олега Потапенка, який пробув у лікарні 31 день, відбувалось за кошт чоловіка, пишуть Букви.

Безкоштовно видавали антибіотики, все інше хворі купували за власні гроші. Всього чоловік витратив 17 тисяч гривень лише на ліки. Окремо він купував їжу та продукти.

Доставку їжі ми замовляли на перший поверх, потім санітарки спускались вниз і приносили нам їжу. Нікого з рідних у лікарню не пускали. Медичний персонал спілкувався з нами дуже грубо. День розпочинався з матюків, особливо по суботах. На вихідних до нас взагалі ніхто не підходив, бо лікар був один черговий по лікарні”, – розповідає чоловік.

Андрій Андрєєв, який потрапив у реанімацію витратив на ліки 95 тисяч гривень.

Я дуже сильно схуд після перебування в лікарні. Всього я втратив 30 кілограмів. Також у мене атрофія м’язів через тривале лежання. Зараз я почав ходити, але мені дуже складно поки що. Тому мене чекає багато місяців реабілітації. Я б може поїхав кудись в санаторій, однак після лікування в мене на це зовсім не залишилось коштів”, – розповідає чоловік.

Киянин Володимир за 14 днів лікування витратив 15 тисяч гривень. При цьому він схвально відгукнувся про Оболонську лікарню, де лікувався.

Поруч зі мною лежала бабця з Запоріжжя. Розказувала, що вона два тижні гинула в Запоріжжі, а в Києві її витягли за один день. Швидкі їдуть постійно. Я поки лежав у лікарні постійно чув мигалки. Однак відділення не було переповнене – лікарі не брали більше, ніж дозволяють можливості лікарні. Я не бачив такого, щоб лежали в коридорах”, – згадує чоловік.

Також Володимир додав, що в нього залишились наслідки коронавірусу, які пов’язані з тахікардією і тиском. Тому доведеться ще після одужання звернутися до кардіолога.

Нагадаємо, в той час, коли на Хрещатику проходять акції протесту проти правил та карантинних обмежень, заклади відмовляються закриватися на “карантин вихідного дня”, десятки киян кожного дня помирають від коронавірусу

Останні новини