Зону відчуження охоронятиме спеціальний пожежний загін “Північна пуща”

17:53 08.02.2021

На території Чорнобильської зони відчуження з'являться спеціальні пожежні ставки, а також буде створено окремий загін «Північна пуща», який оперативно реагуватиме на небезпеку масштабних ландшафтних пожеж.

Про це розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський у коментарі виданню “Укрінформ”.

За його словами, міністерство системно підійшло до розробки стратегії запобігання ландшафтним пожежам. Це стосується не тільки зони відчуження, а й усіх територій, які охороняються законом.

 Зараз на уряд поданий план заходів щодо створення відокремленого загону пожежної охорони «Північна пуща» – це структура зони відчуження для того, щоб оперативно реагувати на будь-які виклики, в тому числі на пожежну небезпеку, яка щороку виникає”, – розповів Абрамовський.

Міністр додав, що наразі планується облаштування пожежних водойм на території зони відчуження. Це створить необхідну інфраструктуру доступу до кварталів, де пожежна небезпека максимально виражена.

Такий план буде затверджений на засіданні уряду. Він уже підготовлений, в нас ідуть дискусії щодо фінансування заходів. Ми закінчимо роботу на цьому тижні. В цьому році ми покажемо вже наочно, що готові до таких викликів”, – уточнив Абрамовський.

Нагадаємо, що пожежа в Чорнобильській зоні почалась 29 березня 2020 року й стала однією з наймасштабніших пожеж за часи Незалежності. Під час стихійного лиха постраждали десятки тисяч гектарів Чорнобильського заповідника.

Читайте також: Чорнобиль більше не горітиме? У Зоні тестують систему раннього виявлення пожеж 

Останні новини