Злітно-посадкова смуга аеродрому в Гостомелі була пошкоджена ЗСУ спеціально – Буданов про оборону летовища

Автор: Любава Лисичкіна
21:40 07.03

Кирило Буданов розповів, що інформацію про план росіян захопити 24 лютого 2022 року аеродром «Антонов» та висадити там тисячі своїх солдатів розвідка отримала від надійного інформатора.

Про це очільник воєнної розвідки розповів в інтерв’ю журналістам німецького Zeit.

Тоді для оборони летовища були відправлені найдосвідченіші розвідники-спецпризначенці, зазначив голова ГУР МО України.

Про ситуацію на полі бою в Гостомелі  Буданов доповідав Президенту Володимиру Зеленському. Керівник української розвідки отримував дані від своїх підрозділів, задіяних в обороні аеродрому.

«Зрозуміло, що люди, які бачать десятки вертольотів, що стріляють у їхній бік, не зовсім щасливі», — сказав Кирило Буданов.

Відчайдушна битва за аеродром у Гостомелі зірвала московський бліцкриг та розбила наміри терористичної росії окупувати Київ «за три дні».

У другій половині 24 лютого підрозділи Сил безпеки та оборони України здійснили контратаку проти російського угруповання. А до кінця ночі вдалось ліквідувати майже 80 російських десантників.

Аби унеможливити посадку військово-транспортних літаків держави-агресора, злітно-посадкова смуга аеродрому була пошкоджена українською артилерією.

Відомо, колишні посадовці ДП “Антонов” винні в знищенні “Мрії”– СБУ. В мережі з’явилися світлини з аеропорту в Гостомелі, на яких можна було побачити понівечені окупантами “Мрію” та інші літаки. На початку квітня пілот легендарної “Мрії” вперше наживо побачив те, що від неї залишилось.

Останні новини