ЖК ростуть, а вчитись ніде. Мешканці одного із найбільш населених мікрорайонів просять збудувати школу

Автор: Галина Ворона
20:33 09.11.2021

Жителі мікрорайону Осокорки Центральні Дарницького району скаржаться відсутність комунальних шкіл, що є порушенням п. 2 ст. 4 Закону України "Про освіту". Тож місцеві мешканці наполягають на будівництві муніципальної школи щонайменше на 4,5 тисячі учнів.

Відповідна петиція з’явились на сайті Київради.

Автор звернення Наталія Басиста зауважує, що відсутність муніципальних закладів є порушенням п. 2 ст. 4 Закону України “Про освіту”. 

За її словами, мікрорайон є одним з найбільш ущільнених в Києві, забудований сотнею багатоповерхівок багатьох нових ЖК, які заселені переважно молодими сім’ями з дітьми.

Вже сьогодні, каже жінка, тут проживає близько 39 тисяч жителів, а після закінчення будівництва інших ЖК їх буде до 60 тисяч.

Згідно ДБН “Планування та забудова” показники забезпеченості на 1000 жителів мають складати 135 місць в школах та 38 місць в дитячих садках (тобто, потрібна школа щонайменше на 4,5 тис. учнів). Через це наші діти змушені їздити в інші мікрорайони, щоденно наражаючись на небезпеку, переходячи переповнені транспортні магістралі, на одній з яких (вул. Конєва) відсутній навіть тротуар! До найближчої муніципальної школи – більше 2 км, і місця там відсутні”, – наголошує автор петиції.

Вона просить передбачити в бюджеті на 2022 рік кошти на вкрай необхідне будівництво муніципальної школи та захистити права дітей на безпеку й отримання освіти згідно законодавства України.

Читайте також: У Солом’янському районі відкрили енергоефективну школу.

Останні новини