Залежить від місця служби: визначено рівень винагороди для поліції, ДСНС, НАБУ, УДО, Нацгвардії, СБУ та Держспецзв’язку

Автор: Оксана Тупальська
15:00 03.03.2023

У лютому-березні зріс рівень додаткової винагороди для співробітників силових структур. Суми виплат змінюються в залежності від рівня безпеки під час здійснення служби. Таким чином, рятувальникам та поліцейським передбачено доплату на рівні 10-30 тис грн.

Поліцейські у тилу можуть розраховувати на доплату не більше 10 тис. грн. Так само до 10 тис. грн на місяць можуть отримати працівники ДСНС, що проходять службу на територіях, не віднесених до районів ведення бойових дій.  Управління державної охорони (УДО), а також НАБУ, СБУ та Держспецзв’язку під час дії воєнного стану незалежно від того, чи перебувають вони безпосередньо в зоні ведення бойових дій, затвердили доплати 30 тис. грн.

Рятувальникам, які залучені до виконання завдань з ліквідації наслідків актів збройної агресії (ракетних ударів та/або ударів безпілотних літальних апаратів) на зазначених територіях, розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 30 тис. грн.

Водночас, рятувальникам та поліцейським, які проходять службу на територіях бойових дій або де є значний ризик таких, мають право на додаткову винагороду на рівні 100 тис. грн.

Працівникам Національного бюро до заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, та які брали чи беруть активну участь у воєнних діях, збільшено додаткову винагороду до 70 тис грн до додаткової винагороди.

Нагадаємо, Міноборони затвердило виплати військовослужбовцям ЗСУ. Раніше «ВК» розповідав про 22-річного прапорщика ДСНС у Києві Юрія Лозинського, який працював на евакуації людей під час першого після повномасштабного вторгнення прильоту по багатоповерхівці на вулиці Лобановського, 6А. А також про те, що завдяки відважним і вправним діям поліцейських вдалося видерти з рук ворога 130 тисяч людей та служити у формі цивільних, здійснюючи диверсії проти росіян.

Останні новини