Забороніть кораблям РФ заходити у норвезькі порти та припинить фінансувати Росію грошима за нафту й газ – Порошенко

Автор: Ольга Даниленко
20:21 02.04.2022

П’ятий президент України Петро Порошенко закликав уряд Норвегії заборонити російським кораблям заходити у норвезькі порти, збільшити виробництва власної нафти і газу та надати Україні системи протиповітряного захисту та протиракетні системи.

Також лідер ЄС висловив вдячність за вже надану військову допомогу українській армії, адже Норвегія ще ніколи не передавала військову допомогу країні, яка не є членом НАТО.

Для Норвегії є також спеціальні пропозиції. Перша позиція – санкцій, які б не дозволили російським кораблям заходити у норвезькі порти.

Друга позиція – збільшення виробництва вами нафти й газу для того, щоб замістити російські енергетичні ресурси, і таким чином припинити фінансувати Росію,наголосив він в інтерв’ю норвезькому телеканалу VG.

Також Порошенко показав розбомблені фашистськими військовими РФ житлові будинки у столиці України.

Ми зараз перебуваємо у Києві, а позаду мене можна побачити житлові будинки, що зазнали обстрілів російськими крилатими ракетами. Це звісно призвело до численних жертв серед цивільного населення. Оце і є путінський стиль війни, катастрофічної війни,додав він.

Нагадаємо, Порошенко звернувся до грузинів та громадян РФ у Грузії з закликом – розказати всім про злочини проти людства фашистської армії Путіна в Україні – вбитих та замучених дітей, зґвалтованих жінок. Також він закликав союзників припинити бюрократичні війни й політичні балачки та якомога швидше надати Україні систему ППО для захисту українців від ракет РФ, й запровадити ембарго на російську нафту і газ.

Як повідомляв ВК, у Бучі тіла вбитих просто розкидано по дорозі: ексклюзивні матеріали.

Останні новини