З колишніми заступниками проводив не нараду у будівлі РДА, а “дружню бесіду” у ЖЕКу – ексголова Деснянської РДА

Автор: Ольга Даниленко
21:24 11.07.2023

Дмитро Ратніков каже, що відео було знято не у робочий час – під час обідньої перерви о 12:30. 

Звільнений президентом України Володимиром Зеленським з посади голови Деснянської РДА Дмитро Ратніков каже, що з колишніми заступниками не проводив нараду у будівлі РДА, а у будівлі ЖЕКу провів “дружню бесіду щодо облаштування модульних укриттів”. 

Раніше депутат Київради від УДАРУ Дмитро Білоцерковець розмістив відео, де звільнений голова Деснянської РДА разом із своїми колишніми заступниками та іншими колегами з РДА вели дискусію у робочий атмосфері: “Після трагедії, яка сталася Ратніков взагалі не має права зявлятися в райдержадміністрації”, – зазначив Білоцерковець.

Дмитро Ратніков каже, що відео було знято не у робочий час – під час обідньої перерви о 12:30. 

Мене запросив мій колишній колега обговорити питання що стосується модульних укриттів. Я був головою району й прийшов поспілкуватися під час обідньої перерви зі своїми колегами, які попросили дати їм пораду з приводу облаштування модульних укриттів”, – сказав він в ефірі ТК “Київ 24”. 

За словами Ратнікова, є “деснянські бізнесмени та підприємці” які готові надати району фінансову допомогу та облаштувати модульні укриття. Однак він не зміг назвати імена та прізвища цих районних благодійників.  

На запитання у якому статусі він проводив “дружню бесіду” зі своїми колишніми заступниками Ратніков також не відповів.

Читайте також:  Деснянська РДА просить Кличка преміювати голову Деснянського району, де через закрите укриття загинули люди

Нагадаємо, після загибелі людей у Деснянському районі столиці, яких у ночі під час повітряної тривоги не пустили до укриття, Кличко звернувся до Кабміну щодо відсторонення від виконання обов’язків голови Деснянської РДА Дмитра Ратнікова. Також мер столиці Кличко закликав правоохоронців надати правову оцінку діям голів РДА щодо нецільового використання коштів, що виділяє Київ на укриття.

Кличко наголошував, що на облаштування укриттів з бюджету Києва було виділено 1,2 млрд грн, а за їх облаштування відповідають районні держадміністрації, голів яких призначив президент України. Пізніше, мер столиці зазначив, що історія з його “нокаутом”, через трагедію, яка сталася у Деснянському районі, була лише політичною грою на смертях українців. 

Як повідомляв “ВК”, 27 червня після засідання РНБО Зеленський звільнив своїх очільників районних адміністрацій за незадовільний стан київських укриттів, в тому числі голову Деснянської РДА Дмитра Ратнікова.

 

Останні новини