Євробачення – 2021: Go_A з піснею «Шум» посіли 5-те місце

Автор: Любава Лисичкіна
03:08 23.05.2021

Пісня SHUM, представлена на конкурсі, стала безсумнівним хітом.

У нідерландському місті Роттердам у суботу, 22 травня, відбувся гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення».

Переможцем пісенного конкурсу став гурт Maneskin із Італії. Він набрав загалом 524 бали (206 від журі й 318 від глядачів).

На другому місці з 499 балами (248 від журі й 251 від глядачів) — Франція, яку представляла Барбара Праві. На третьому з 432 балами (267 від журі й 165 від глядачів) — Швейцарія (виконавець Gjon’s Tears); на четвертому з 378 балами (198 від журі й 180 від глядачів) — Ісландія (гурт Da∂i Freyr og Gagnamagni∂). Виступ цієї країни єдиний показували в записі, бо у двох членів делегації виявили COVID-19.

Україна, яку представляв гурт Go_A, загалом отримала 364 бали (97 балів від національного журі й 267 балів від глядачів), посівши п’яте місце.

Попри напружені стосунки з РФ глядачі в Україні дали Росії 4 бали, тоді як росіяни нам – 7.

Представники України, група «Go_A» з піснею «Шум», виступали у другій частині фіналу конкурсу під номером 19. Всього у фіналі виступили 26 країн.

Напередодні визначилися всі учасники фіналу. Туди традиційно увійшли 20 переможців двох півфіналів, п’ять країн – засновниць конкурсу: Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія та Італія. А також держава, яка приймає конкурс, тобто Нідерланди.

Рекорд України

Нині Україна ― єдина країна в історії конкурсу Євробачення, яка з моменту запровадження півфіналів завжди проходить у фінал.

Зараз загальна кількість потраплянь українців із півфіналу у фінал – 16 разів. І цей рекорд точно не буде побитий у найближчі 17 років.

Пісня

За основу пісні була взята українська гра-веснянка “Зелений шум”. Веснянка вперше була записана етнографами 1856 року.

Пісня, представлена на конкурсі, стала безсумнівним хітом, її неодноразово переспівували та пародіювали.

Номер і хореографія

Над створенням номеру працювали режисери-постановники Костянтин Томільченко і Олександр Бартковський. Хореограф і режисер-постановник зі світовим ім’ям Костянтин Томільченко  співпрацював з Цирком дю Солей та багатьма шоу на ТБ-майданчиках.

Разом із Олександром Братковським вони поставили переможний номер Джамали для Євробачення-2016.  

Сценічний одяг та стиль

Над створенням сценічних образів працював відомий український стиліст і художник з костюмів Дмитро Курята. Він протягом тривалого часу співпрацює з Kyiv Modern Ballet і Дитячим музичним театром, багато років був головним стилістом телеканалу СТБ.

Створював образи для учасників Національного відбору на Євробачення з 2016 року. Також Дмитро створював костюми для переможців Нацвідбору: Джамали, гурту GO_A на Євробачення-2020 і Євробачення-2021. 

Як відомо, 19 травня Go-A вийшли у фінал Євробачення-2021. Речницею України на Євробаченні-2021 стала співачка Tayanna.

Останні новини