Як приготувати популярний та ніжний десерт із шоколаду

22:33 27.01.2022

Класичний торт "Три шоколади" - це ніжний бісквітний десерт, створення якого не вимагає спеціальних навичок.

Великий Київ пропонує вам простий та перевірений рецепт, де Вам знадобляться продукти, кухонне начиння і трохи натхнення.

Простий торт складається із трьох шоколадних мусів.

Ігрідієнти:

  • 500 мл жирних вершків (не менше 33% жирності);
  • по 100 г чорного, білого, молочного шоколаду:
  • 40 г цукрової пудри;
  • 3 яйця;
  • 21 г желатину;
  • 350 мл молока;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:
У молоці (100 мл) замочіть 21 г желатину, залиште його набухати на півгодини. Одне ціле яйце змішайте з крохмалем, цукровою пудрою (20 г), щіпкою ванілі, обережно розітріть отриману суміш.

Молоко (залишилися 250 мл) закип’ятіть і акуратно додайте до яєчної суміші, не припиняючи її розмішувати. Отриманий заварний крем потрібно тримати на невеликому вогні, поки він не стане густим.

Після цього потрібно додати в суміш попередньо розпущений желатин, залишити її охолоджуватись при кімнатній температурі. Періодично крем потрібно помішувати.

Візьміть 500 мл вершків, збийте їх до появи м’яких піків, поставте в холодильник.

Тепер приготуйте шоколадний мус. Візьміть шоколад і розтопіть його. Це можна зробити в СВЧ-печі, включаючи її на невеликі інтервали, періодично помішуючи отриману масу.Необхідно, щоб вона стала гладкою і однорідною.

В глибоку тарілку потрібно влити 1/3 частина охолодженого заварного крему, розтоплений шоколад, 1/3 частина збитих вершків. Далі отриману масу  обережно викладаємо у форму для десертів або у глибоку миску, а після помістити його в морозильну камеру.

Таким чином окремо готується ще два муси з молочного та білого шоколаду.

Готовий мусовий торт забирається в морозильну камеру, добре охолоджується.

Після можна приступити до його прикрашання.

Готовий торт можна полити розтопленим шоколадом, при цьому додавши какао масла або рослинну олію. 

Останні новини