Як приготувати легендарну київську перепічку вдома

Автор: Марина Максенко
19:42 21.02.2022

Легендарна "Київська перепічка" здорожчала до 30 гривень, люди далі шикуються в черги, незважаючи на ціну. Той, хто не хоче їсти куповану перепічку має нагоду приготувати її вдома.

Рецептом легендарної страви поділився відомий кулінар Володимир Ярославський у своєму Instagram.

Для 10 сосисок в тісті вам знадобляться:

  • 350 г теплої води
  • 35-40 г цукру
  • 8-10 сухих дріжджів
  • 520-540 г борошна
  • 10 г солі
  • олія для фритюру
  • 10 сосисок

Приготування

У теплій воді розчинити цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви впевнились в тому, що дріжджі активні.

Далі додаємо просіяне борошно, сіль та замішуємо тісто.

Залишаємо тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося, а після цього треба  сформувати 10 шматочків по 90 грамів.

Сосиски варто дістати заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури.

Загорнути сосиски в тісто, добре звести краї, як на вареники.

Відставити уже сформовані перепічки у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2,5 рази.

Тим часом варто підготувати олію без запаху і довести її до 180 градусів. Якщо ж у вас немає термометра – киньте шматочок тіста у олію і перевірте, як він буде смажитися.

Обережно кладіть сирі перепічки в олію. Обсмажувати треба орієнтовно по одній хвилині з кожного боку до красивого рум’яного кольору.

Виймайте перепічки на паперовий рушничок, який вбере зайвий жир.

Останні новини