Винний має відповісти. Генерал подав до суду на СБУ, яка не реєструє справу про розголошення Зеленським держтаємниці по «вагнергейту» (ВІДЕО)

Автор: Любава Лисичкіна
19:52 19.10.2021

Влада в Україні будує тоталітарну державу, таку державу, коли для своїх все – від можливості заробити на «великому крадівництві» до здачі національних інтересів, без жодного покарання.

Як повідомляють у «Європейській Солідарності», генерал СБУ, депутат Київради Віктор Кононенко подав до Шевченківського суду скаргу щодо бездіяльності Служби безпеки України, яка не зареєструвала провадження проти президента Зеленського через розголошення державної таємниці у справі «вагнергейту».
Депутат нагадав, що 11 жовтня цього року він до СБУ   подав повідомлення про вчинення кримінального правопорушення президентом України Володимиром Зеленським – розголошення Володимиром Зеленським відомостей з «обмеженим доступом» президенту республіки Білорусь Олександру Лукашенку. Це в свою чергу призвело до зриву спецоперації із затримання бойовиків приватної військової компанії Вагнер.
За словами Кононенка, згідно з чинним законодавством протягом доби має бути відкрите кримінальне провадження:«Разом з тим, сьогодні 19 жовтня, і жодної інформації, крім тієї, що Офіс президента дав вказівку розпочати моє кримінальне провадження переслідування, у мене станом на сьогоднішній день немає».
«Вся ця ситуація свідчить про одне – влада в Україні будує тоталітарну державу, таку державу, коли для своїх все – від можливості заробити на «великому крадівництві» до здачі національних інтересів, без жодного покарання. А для опозиції – кримінальні переслідування», –  заявив Віктор Кононенко.

Останні новини