“Вимагаємо не зволікати”. Марина Порошенко по допомогу коронавірусним хворим

21:03 06.04.2021

Використовувати відомчі лікарні для допомоги коронавірусним хворим закликає Марина Порошенко.

Про це йдеться на Facebook “Євросолідарності”. 

Зазначається, що медичні заклади столиці, які приймають коронавірусних хворих, заповнені на 80%. 

В окремих лікарнях ресурс ліжкомісць вичерпано повністю – констатує голова постійної голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко. Вона наголошує: зменшити навантаження на медичну систему Києва можна, якщо почати використовувати для лікування інфікованих відомчі лікарні.

Майже щодня у Києві понад тисяча нових хворих на коронавірус. За минулу добу госпіталізували 141 людину з ковідом. Ще майже пів тисячі потрапили до лікарень із підозрою на коронавірус та пневмоніями. Нам бракує ліжкомісць, адже хвороба не чекає, інфіковані потребують допомоги невідкладно»,

– підкреслює Марина Порошенко.

Вона наголосила, що “Євросолідарність” вимагає від уряду “не зволікати. Адже кожен день у боротьбі з пандемією – на вагу золота. Кожен день – це життя та здоров’я киян. МОЗ та Кабмін мають негайно перепрофілювати та протягом найближчих тижнів обладнати кисневими станціями, концентраторами, забезпечити засобами індивідуального захисту лікарів та необхідними для боротьби з коронавірусом ліками 12 відомчих лікарень”. 

    Останні новини