Водіям почнуть надходити “листи щастя” за їзду смугою громадського транспорту

12:59 11.02.2021

З 15 лютого камери автофіксації у столиці почнуть "ловити" водіїв, які попри заборону виїжджають на смугу громадського транспорту. То ж тим, хто буде нехтувати правилами, слід очікувати "листи щастя".

Як повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, перша така камера вже установлена на бульварі Дружби народів, 36 і досі працювала у тестовому режимі.

За його словами, вже наступного понеділка вона зможе фіксувати не тільки порушення швидкості руху, але й контролювати рух смугою для громадського транспорту.

Головний патрульний Києва також зауважив, що система фото- та відеофіксації довела свою ефективність. На місцях де встановлені комплекси автоматичної фіксації правопорушень кількість ДТП з потерпілими та загиблими знизились у три рази. 

Читайте також: Як часто водії попри правила заїжджають на смуги для громадського транспорту – дослідження

Нагадаємо, з 1 червня 2020 в Україні розпочала роботу система автоматичної фотовідеофіксації порушень дорожнього руху. Адреси та карта, де встановлені камери, тут. У МВС кажуть, що кількість ДТП на ділянках автофіксації за 100 днів зменшилась втричі. Нещодавно система відеофіксації почала штрафувати власників авто на єврономерах.  Буквально напередодні у поліції анонсували появу на дорогах ще 220 камер фіксації порушень ПДР. 

До речі, фахівці дослідили, що найменше порушників на смугах громадського транспорту на вулиці Олени Теліги, а найбільше – на проспекті Перемоги. На відміну від автомобілістів, велосипедистам можна їздити смугою для маршрутного транспорту. Такі смуги скоро  планують облаштувати на мосту Патона та ще на семи вулицях.

Останні новини