Відомий співак та велика людина. Сьогодні день народження мав святкувати Василь «Міф» Сліпак

Автор: Марія Супрун
10:59 20.12.2021

Сьогодні свій 47 день народження мав святкувати український оперний співак Василь Сліпак – зірка світового масштабу та щирий патріот України. Мав святкувати, але 2016 року загинув від російської кулі на Донбасі, де проливав кров за рідну країну.

Про це у соцмережі написав депутат від “ЄС” Олексій Гончаренко.

Відомий співак та велика людина. Американські тури, концерти в Карнеґі-Холі, французький етап кар’єри та всесвітнє визнання – все не цікавило Василя, коли ворог напав на Україну. І справжній козак одразу відклав ноти. Ім’я він мав відоме на весь світ, а «Міфом» став уже в бронежилеті та зі зброєю в руках. Воював в Пісках та коло Авдіївки, не зупинився навіть після першого поранення. Це та людина, яку вважаєш взірцем – йому точно не була «какая разніца»”, – зазначив Гончаренко.

На жаль, життя Василя обірвав снайпер.

Мені байдуже, чи знав той, кого вбиває: російським загарбникам все одно, по кому стріляти. А нам має бути байдуже, які балачки вони точать, ховаючи за спину закривавлені руки. Спи спокійно, «Міф». Ми за тебе помстимось“, – підсумував депутат.

Василь Сліпак (1974—2016)Герой України, народився у Львові, але згодом переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів та любов. Василь брав активну участь в Революції гідності, а згодом приєднався і до волонтерського руху. Пізніше Василь Сліпак вирішив залишити сцену і кар’єру в Європі і стати до лав добровольців. Під час виконання бойового завдання у 2016 році Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера. Як «Міф» став легендою – читайте тут.

Зазначимо, що Нацбанк випустив монету із зображенням Василя Сліпака. У 2018 році про Василя Сліпака зняли документальний фільм «Міф», який переміг на фестивалі у Португалії.

Як повідомлялося, у  столиці буде арт-сквер на честь загиблого Василя Сліпака.  

Останні новини