Відкрилась скринька Пандори. Протестувальники зібрались біля резиденції Зеленського – фото

23:40 10.10.2021

Протестувальники біля в’їзду до резиденції президента поводили себе спокійно. Під самий кінець акції запалили фаєри та заспівали державний гімн. Один із банерів із зображенням олігарха Ігоря Коломойського, який фігурує у масштабному журналістському розслідуванні Pandora Papers щодо відмивання грошей.

Про це повідомляє кореспондент “Великого Києва”. 

Самих протестувальників зібралося близько сотні: вони принесли із собою національні прапори.

Додамо, що посилену охорону організував собі президент Зеленський у зв’язку з акцією протесту, що зібралась біля його будинку.

Нагадаємо, нещодавно опубліковане розслідування Pandora Papers підтвердило, що у 2012 році «кварталівці» зареєстрували понад десяток фірм на Британських Віргінських островах, Белізі та на Кіпрі. В серці цієї мережі перебувала досі невідома фірма Maltex Multicapital Corp. Згідно із документами витоку, Maltex була порівну поділена між фірмами Володимира Зеленського, братів Сергія та Бориса Шефірів та ще одного «кварталівця» — сценариста та режисера продуктів студії Андрія Яковлева.

Так, президент Володимир Зеленський та його близькі соратники могли бути причетними до переказів 40 мільйонів доларів від структур, пов’язаних із олігархом Ігорем Коломойським.

    Останні новини