В Україні стартувала “єПідтримка”: хто і як може отримати “тисячу Зеленського”

Автор: Володимир Хлєбников
12:17 19.12.2021

Від сьогодні, 19 грудня, в Україні стартував проєкт "єПідтримка", завдяки якому повністю вакциновані від коронавірусу громадяни зможуть отримати тисячу гривень.

Відповідну заявку можна буде подати до 29 грудня включно.

Для оформлення заявки на виплату потрібно оформити спеціальну картку “єПідтримка” в одному з банків-партнерів після чого авторизуватися й оновити мобільний застосунок “Дія” до останньої версії.

Переконайтеся, що в застосунку у Вас є “зелений” COVID-сертифікат. Зайдіть у розділ “Послуги” та виберіть “єПідтримку”, Виберіть для виплати картку “єПідтримка”. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки протягом 10 днів“, – йдеться у роз’ясненні Міністерства цифрової трансформації.

Я пояснив очільник відомства Михайло Федоров, людина отримуєте гроші на 4 місяці. Якщо за цей час вона їх не витратить, рахунок буде закрито.

Розплачуватися можна буде онлайн і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть категорію бізнесу під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів. Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрям її бізнесу. У разі оплати карткою “єПідтримка” він має збігтися з одним із кодів, вказаних у постанові. Витратити гроші ті на категорії товарів та послуг, яких немає в переліку, переказати їх на іншу картку, зняти готівкою буде неможливо“, – пояснив міністр.

Як писав “ВК”, за кілька днів тестування програми “єПідтримка” українці вже встигли витратити 30 млн грн. Книжки стали топом покупок.

Читайте також: Влада думає над тим, як видати “тисячу Зеленського” громадянам без “Дії”

Нагадаємо, програма “єПідтримка”, ініційована президентом Володимиром Зеленським, триватиме впродовж наступного року. Завдяки їй громадяни зможуть отримати від держави підтримку в розмірі однієї тисячі гривень.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Участь у програмі зможуть узяти повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, що підтверджується відповідним сертифікатом у мобільному застосунку “Дія”.

Читайте також: Люди від 60 років зможуть витратити “тисячу від Зеленського” на ліки

Останні новини