В Україні починається новий спалах COVID-19 – експерт

Автор: Марія Супрун
12:41 05.02.2021

Є підстави вважати, що в Україні розпочинається новий спалах коронавірусу.

Про це заявив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки, ексзаступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, пише Ліга.

За його словами, кількість госпіталізованих людей переважає тих, хто виходить з лікарень, а отже очікується перевантаження медичної системи.

“За офіційною статистикою кількість людей, що одужали переважає кількість нових випадків у 2,5 рази. Це не означає, що захворюваність йде на спад. За офіційною статистикою, кількість госпіталізованих переважає кількість виписаних з лікарень. Це означає, що захворюваність зростає. Поки що це яскраво видно у трьох регіонах – Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька область”, – сказав Ковтонюк.

На думку експерта, Україні слід відійти від показника виявлених випадків при аналізі ситуації з поширення COVID-19, натомість треба розглядати кількість та динаміку госпіталізованих. І саме від цих показників ухвалювати рішення, зокрема і щодо запровадження карантинних заходів.

Ковтонюк прогнозує подальше навантаження на систему охорони здоров’я й рекомендує представникам влади зосередити увагу на реанімаційних ліжках, оскільки саме вони нині є “вузьким” місцем в лікарнях. Впродовж всього січня їх зайнятість тримається на рівні 45% і буде зростати.

Нагадаємо, в Києві вже складають списки людей на вакцинацію від COVID-19.

Останні новини