Фото з’явились у Facebook “Я люблю БотСад_Гришка”.
На сьогодні в світі зареєстровано більше 15! тисяч сортів. Серед яких всесвітньо відомими є і жоржинки, виведені науковим співробітником Саду Миколою Ященко. Це сорти Вічний вогонь, Журавлик, Серце Данко.
Будучи вихідцями з жарких мексиканських гір, в наших широтах жоржини в ґрунті не зимують. З настанням стійких заморозків бульби потрібно викопувати і, помивши, обробивши яким-небудь фунгіцидом, засипавши пісочком або тирсою, зберігати в темному місці і плюсовій температурі. Але не вище 10 градусів”,
– йдеться в повідомленні.
Жоржинки, як справжні мексиканці, добре ростуть на сонячних місцях. А от кислі ґрунти не люблять зовсім, і при нестачі азоту виростають бліді і слабкі. Тому сміливо додавайте перегній, добрива, вапно, попіл.
Читайте також: У Ботсаду Гришка вихваляються айстрами і кличуть на прогулянки (ФОТО)