Уряд прийняв рішення про ліквідацію НАУ: університет готує позов до суду

Автор: Анна Ткаченко
15:00 13.10.2023

Сьогодні, 13 жовтня, під час засідання Уряду було прийнято рішення про реорганізацію та ліквідацію Національного авіаційного університету.

Про це інформує пресслужба НАУ.

“Вказане рішення суперечить чинному законодавству, грубо порушує принципи автономії ЗВО, гарантовані Законами України, а також є таким, що наносить непоправної шкоди авіаційній галузі держави та іміджу України”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби, це рішення Кабміну, НАУ буде оскаржено до суду.

“Національний авіаційний університет закликає освітянську та авіаційну спільноту об’єднатися та не дозволити знищити провідний заклад вищої освіти в Україні!” – закликали в освітньому закладі.

Нагадаємо, позбавлення Національного авіаційного університету статусу та так звана реорганізація призведе до проблем в авіаційній галузі держави та зупинить підготовку пілотів. Про це заявили представники авіаційної спільноти, що надіслали лист до Дениса Шмигаля та Володимира Зеленського.

Колишнього ректора НАУ Луцького підозрюють в організації корупційних схем, зокрема із землями, прилеглими до університету, незаконним звільненням професора та відрахуванням голови студради через участь у мітингу проти Шкарлета. Протести відбувалися у столиці під Офісом президента та Кабміном. Студенти вимагали зняти з посади Шкарлета.

Читайте також: Нищення національного університету чи реорганізація: навіщо під час війни втручаються в роботу НАУ?

«ВК» раніше розповідав, що вчена Рада Національного авіаційного університету попросила урядовців передати Льотну академію, розташовану у Кропивницькому, Харківському національному університету, а також під опіку Міноборони. Відділити академію від НАУ члени Кабміну зажадали в ході «реорганізації» вишу.

У 2022 році Національний авіаційний університет увійшов до десятки серед ТОП-100 вишів за найбільшим попитом вступників. Навчальний заклад посів третю сходинку в країні після Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського та Київського національного університету ім. Шевченка.

Останні новини