Українців попередили про нову кібератаку: що під ударом

Автор: Тетяна Сененко
16:35 21.02.2022

Група реагування на комп'ютерні надзвичайні ситуації України попередила про можливе здійснення кібератаки. Уже 22 лютого зловмисники можуть спробувати зламати банки та урядові сайти.

Повідомлення про підготовку хакерської атаки виявили на спеціальному сайті Raidforums. Згодом інформацію на вебресурсі про це видалили.

У повідомлені йшлося про оренду серверів для підготовки нових атак на сайти державного сектору, банківського сектору та оборони. Крім того, атаки можуть здійснити дефейс вебресурсів, що розміщуються в зоні .ua.

Зловмисники заявили, що кілька днів тому інші хакери атакували українські сайти, й ті не працювали кілька годин. Водночас цього разу атаку нібито готують потужнішу.

Група реагування на комп’ютерні надзвичайні ситуації закликала українців терміново повідомляти у разі кібератак, або виявлення аномальних дій в інформаційних системах. Це можна зробити:

  • на електрону адресу cert@cert.gov.ua;
  • за телефоном (044) 281-88-05 або (044) 281-88-25;
  • на сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, минулого тижня було атаковано більше 70 держресурсів, 10 з них зазнали несанкціонованого втручання. Однак, це не нашкодило персональним даним й контенту сайтів. Судячи з перших результатів, до кібератаки може бути причетна Росія.

Останні новини

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux