Поки бос був за кордоном: у Києві помічники нотаріуса нелегально завірили понад 2000 документів

Автор: Вікторія Мілюта
12:16 29.04

У Шевченківському районі Києва викрили трьох помічників приватного нотаріуса, які нелегально видавали довіреності від його імені.

Як розповіли у столичній прокуратурі, «ділки» з дозволу боса за допомогою цифрового підпису заходили до нотаріальних реєстрів Міністерства юстиції та замість нього посвідчували документи, поки той був за кордоном.

Слідчі встановили, що приватний нотаріус з вересня 2022 року по січень 2024 року систематично виїжджав з України в напрямку Польщі та перебував в іншій країні по декілька місяців.

Та свою діяльність він зупиняти не хотів, тож дозволив помічникам проводити нотаріальні операції від його імені з використанням бланків та печатки.

«Загалом за період відсутності нотаріуса в Україні від його імені видано понад 2000 довіреностей, посвідчено чисельну кількість договорів, заповітів тощо», – поінформували у прокуратурі.

Читайте також: Підробили документи та зняли з рахунку 350 тис. грн: у Києві затримали двох шахраїв

Наразі трьом помічникам повідомили про підозру у підробленні документів та несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних мереж. Місцезнаходження самого нотаріуса поки що встановлюють.

Тепер учасникам схеми загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше «ВК» писав про двох киян, які підробляли листи від військових частин та отримували допомогу – так вони нажилися на гуманітарці на 1,7 млн грн.

Останні новини