У скільки обійдеться ремонт аеропорту “Київ”: цифра

Автор: Тетяна Сененко
20:16 02.06.2021

Протягом 2021-2023 роки підприємство має за власні кошти здійснити проектування відповідно до технічного завдання.

Про деталі реконструкції Міжнародного аеропорту “Київ” імені Ігоря Сікорського розповів Голова ради директорів аеропорту “Київ” Денис Костржевський.

За його словами, після затвердження проекту, у 2022 році планується здійснити роботи з реконструкції перонів і рубіжних доріжок. Це буде без закриття – аеропорт продовжить роботу.

Проте в 2023 році планується зупинити роботу аеропорту і провести реконструкцію злітно-посадкової смуги.

“Швидше за все, це буде повний демонтаж існуючої смуги та спорудження на її місці нової смуги з більш сучасними характеристиками”, – розповів Денис.

Глава ради зауважив, що проектування буде за власні гроші підприємства.

Вартість проектних робіт оцінюють так: 15 млн на стадію “Проект” і на стадію робочої документації ще 25-30 млн. Тобто сумарно обійдеться в 40-50 млн гривень.

“Загальна вартість реконструкції зараз дуже важко прогнозована, тому що немає проекту, відповідно, нічого рахувати. Але за нашими оцінками, вона може варіюватися від 2,5 до 5 млрд гривень. Яка буде точно – поки ніхто не знає”, – прокоментував Костржевський.

До слова, Голова ради директорів аеропорту також розповів, що в цьому році підприємство розраховує перевезти близько 1,5 млн пасажирів – це десь 55-60% від кращого року.

Минулоріч через коронавірус аеропорт перевіз близько 700 тис. пасажирів, порівняно з 2,8 млн пасажирів в попередні роки.

Читайте також: Від Жулянського шляхопроводу до аеропорту «Київ» може з’явитись велодоріжка

Нагадаємо, раніше ми писали Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) ім. Сікорського у 2023 році закриють на 8-9 місяців, щоб подовжити і посилити злітну смугу.

Останні новини