У села Київщини поїдуть відділення Укрпошти на колесах

15:49 05.08.2020

До кінця 2020-го в населених пунктах Київської області з’являться пересувні відділення" національного оператора поштового зв’язку "Укрпошта". Крім Київщини, такі послуги запустять в Одеській, Херсонській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій областях. Загалом у цих 6 областях запрацюють 500 мобільних відділень. Це дозволить забезпечувати сучасними та доступними послугами мешканців навіть найвіддаленіших куточків України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, пересувні відділення дозволяють надавати доступні поштові послуги навіть у найвіддаленіших куточках нашої держави, де проживає близько 10 млн людей.

Такий проєкт вже 2 роки проєкт функціонує у Чернігівській області. Там 130 авто для пересувних відділень обслуговують близько 1500 населених пунктів. І до кінця цього року ще у 6 областях запрацюють 500 таких відділень. У підсумку їх буде 630. 

Такі пересувні відділення обслуговують жителів населених пунктів з чисельністю населення до 2000 осіб і здатні надавати всі 100% послуг Укрпошти. Це передплата газет та журналів, доставка ліків і товарів за каталогами, а також фінансові послуги (виплата пенсій, сплата комунальних послуг, поштові перекази тощо).

Для пересувних відділень Укрпошта придбала авто, що мають мають підвищену вантажопідйомність і кліренс, а також гуму категорії С, що дозволяє виконувати свої функції як в погану погоду, так і в малопрохідній місцевості.

Кожна автівка є тримісною, обладнаною робочим місцем для листоноші, має тепло- та шумоізоляцію, кондиціонер і пічку для обігріву. Також наявний великий ізольований багажний відсік для посилок, система для сортування кореспонденції, вогнестійкий сейф і сумка-холодильник для доставки ліків.

У кожному населеному пункті розраховуватиметься оптимальний графік роботи пошти залежно від чисельності та потреб населення. Наприклад, у села з населенням до 100 жителів авто заїжджатиме 1 раз на тиждень, до 500 жителів – 2 рази на тиждень, до 1200 жителів – 3 рази, понад 1200 – 4-5 разів. Також в селах і селищах із більшим навантаженням працюватиме постійна листоноша. Це стосується навіть тих днів, коли авто Укрпошти не приїжджатиме.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Нагадаємо, мільярд гривень – в таку суму оцінили Головпоштамт на Хрещатику.

Останні новини