У Києві відкрили першу «Академію жіночого лідерства» (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
14:42 14.05.2021

У Києві запрацювала перша міська «Академія жіночого лідерства». Цей проект спрямований на розвиток жіночого лідерства на державній службі та мотивацію жінок до участі у процесах прийняття рішень, що впливають на життя громади.

Участь у відкритті академії взяли заступниця голови КМДА Марина Хонда та віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк.

За словами Хонди, у КМДА працює 80% жінок, але в нинішніх умовах вони фактично відокремлені від набуття нових знань, які б відповідали політиці гендерної рівності.

«Ми звикли, що державний службовець за замовчуванням все знає, але це не так – не вистачає технік навчання. Тому у нас виникла ідея створити таку академію для жінок, які працюють в органах місцевого самоврядування Києва. За такої великої кількості жінок у структурі на керівних посадах їх дуже мало. Ми дослідили, чому так, і зрозуміли, що жінок ще досі зупиняють стереотипи суспільства. Це потрібно змінювати, і саме таке завдання стоїть перед академією», – зазначила Хонда.

Вона також додала, що бажання навчатися у «Академії жіночого лідерства» виявили близько 200 жінок, які працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування столиці. За підсумком співбесіди та онлайн опитування до першої групи відібрано 28 учасниць.

Програма Академії передбачає три навчальні модулі з розвитку управлінських та лідерських компетенцій, гостьові лекції та менторську підтримку учасниць.

Читайте також: Нерівність між жінками та чоловіками. Скільки українців визнають, що вона є – цифра

Останні новини