Представлена унікальна колекція старовинного вбрання киянок (ФОТО)

13:58 03.11.2020

Неподалік станції метро "Почайна", а саме на другому поверсі ТРЦ "Городок" (Gorodok Gallery, просп. Бандери, 23) відкрилася виставка старовинного костюму з колекції музею історії Моди Марини Іванової. 

Унікальну колекцію киянка Марина Іванова збирала понад 30 років. Це понад 150 історичних костюмів та кілька сотень аксесуарів XVIII–XX ст. як із України, так і Західної Європи та Америки, пише Вечірній Київ.

На виставці серед жіночого вбрання не тільки бальні плаття, але й одяг для прогулянок, вечірні плаття модних київських салонів, корсети та пеньюари. Навіть є невеличкий дитячий куточок зі старовинними іграшками та ляльками. Біля кожного експонату є опис вбрання – з чого зроблено та на які події вдягали.

Київ- це європейська столиця, яка має свою історію міської моди. Київські модниці не тільки виписували вишукані вбрання з Парижу, але й шили їх у місцевих майстернях і ця колекція дає можливість показати майстерність київських модисток, які своїми руками шили вражаючі шедеври. На цій виставці ви можете побачити лише невелику частину колекції – всього 60 експонатів. Поки що музей не має свого приміщення, тож доводиться постійно шукати нові зали, щоб люди бачили цю красу”, – зазначила Марина Іванова.

Помилуватися жіночою міською модою минулого століття можна на вихідних з 11:00 до 19:00. Вхід вільний.

Нагадаємо, в Київському інституті автоматики (Нагірна, 22) пройшла виставка “Музей сучасного мистецтва (Омаж)” (ФОТО, ВІДЕО).

Останні новини