Тимчасове житло у вагонах в Ірпені: що кажуть його мешканці (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
18:50 16.06.2022

Вчора "Укрзалізниця" відкрила "Залізне містечко" в Ірпені - комплекс з вагонів для тимчасового проживання ірпінців, які залишилися без житла внаслідок російської агресії. Перші мешканці містечка вже отримали ключі від тимчасового житла. Як їм там живеться.

Як пише LIGA.net, Володимиру 73 роки. 11 березня він виїхав з Ірпеня до рідних у Вінницю. Його житло – згоріло за день до виїзду. На початку червня він повернувся до Ірпеня і спочатку кілька днів провів у згорілій хаті.

Для мене це (житло у потязі. – ред.) – рай порівняно з тим, що у хаті. Там психологічно важко жити, без рідних. Починає тиск скакати, стрес, а тут – набагато краще. Тут психологічно легше, є люди, всі установи поруч“, – каже Володимир.

Позитивно про житло відгукується і пані Наталія. Їй 60 років, вона збирається жити у вагоні разом із чоловіком. Після початку повномасштабної війни вона 12 днів провела в підвалі, згодом змогла виїхати до Львова, а звідти – до Естонії.

За її словами, жити у потязі їй спокійніше, аніж в інших притулках міста. До того ж тут їй комфортніше й безпечніше.

В Таллінні я з донькою та онуками жила на кораблі. Вагон для мене також як корабель, тому я звикла. Та й тут чистіше“, – каже Наталія.

Це житло – тимчасове. Місцева влада обіцяла надати людям квартири в одному з будинків, які ще мають звести.

Нагадаємо, “Залізне містечко”це 5 нових вагонів-купе з кондиціонерами та санвузлами, окремим вагоном-рестораном та вагоном з душовими кімнатами. Також на території облаштовано дитячий і спортивний майданчики, барбекю-зону з альтанками та встановлено Starlink для високошвидкісного інтернет-з’єднання. Є безкоштовне триразове харчування. Для мешканців надані велосипеди та бібліотека українських видавництв.

Останні новини