Цифра дня. Скільки заборгували кияни за комунальні послуги

14:08 14.04.2020

Мешканці Києва заборгували за комунальні послуги усіх муніципальних підприємств понад 6 млрд грн. Саме стільки коштів з бюджету Києва у 2020 році має бути спрямовано на розвиток дитячих садків та шкіл.

Про це повідомляє пресслужба “Київтеплоенерго”.

Майже третина цієї суми, понад 2 млрд грн, або 35% – борги за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання (з урахуванням боргів за попередні періоди).

На підприємстві кажуть, що лише у березні борг киян за тепло і гарячу воду збільшився на 250 млн грн. При цьому тенденція до зниження платежів спостерігається й надалі.

Під час карантину близько 7 тис. робітників “Київтеплоенерго” продовжують працювати, продовжують аварійні ремонти мереж, забезпечують безперебійну роботу ТЕЦ та котелень. Від їх роботи залежить комфорт тих, хто лишається сьогодні вдома. Своєчасна оплата за спожиті послуги – це гарантії закупівлі газу, зарплата працівників енергокомпанії та, власне, безперервність надання послуг», — зазначив директор структурного підрозділу “Енергозбут” КП “Київтеплоенерго” Костянтин Лопатін.

Він нагадав, що за спожиті послуги можна сплатити онлайн, для цього не прийдеться виходити з дому та стояти у чергах у банківських та поштових відділеннях.

Нагадаємо, мер міста Віталій Кличко повідомив, що загальний рівень оплати за житлово-комунальні послуги на кінець березня в Києві не досягнув 80 відсотків. Від недоплат страждають усі комунальні підприємства, у тому числі “Київкомунсервіс“, що забезпечує вивезення сміття. Щоб усі встигли своєчасно і без переплат розрахуватись за послуги,  пільговий період оплати продовжили.

Останні новини