Суд відправив Медведчука під арешт без права застави

20:45 16.04.2022

Личаківський районний суд Львова відправив проросійського нардепа, кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука під арешт без права внесення застави.

Про це 16 квітня повідомила пресслужба суду.

Зазначається, що слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого з особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене генеральним прокурором. Медведчуку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Одіозний нардеп, підозрюваний, зокрема, у державні зраді, позбавлений права внести заставу.

Читайте також: NFT-зображення Медведчука під час затримання можна придбати за $300

Суддя нагадав: 10 січня 2022 року депутату було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, але 26 лютого слідчі поліції не виявили його вдома.

18.03.2022 року до Медведчука Віктора Володимировича… застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави (заочно). 12.04.2022 року підозрюваного Медведчука було затримано, а 14.04.2022 року доставлено до органу досудового розслідування… Слідчий суддя залишив підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави“, – йдеться в ухвалі суду.

На вказану ухвалу суду Медведчук може подати апеляцію.

Як писав “ВК“, ввечері 12 квітня СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Одіозний нардеп був одягнений в українську військову форму.

Згодом стало відомо, що Медведчук переховувався у Києві зі своїм кухарем та охоронцем. Він планував втекти з України через кордон з невизнаним Придністров’ям.

Читайте також: У Путіна прокоментували обмін Медведчука. А його дружина звернулася до Зеленського

Останні новини