Столичний драмтеатр відмовився від спектаклів режисера, який вважає, що в країні знищується «велика російська культура»

Автор: Любава Лисичкіна
20:44 24.04

Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки відмовляється від усіх вистав ексгенерального директора-художнього керівника театру Михайла Резніковича, який два роки тому втік з країни.

Про це  повідомив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

З сайту театру всі назви, пов’язані з Рєзніковичем, уже зникли, повідомив Карандєєв. У театрі зокрема більше не планують показувати виставу «Фальшива нота», «У полоні пристрастей (Камінний господар)», «Насмішкувате моє щастя», «Оголена зі скрипкою» і т.д.

За інформацією Мінкульту, з початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України режисер Резнікович виїхав за кордон і не збирався повертатись до керування театром. Нещодавно Рєзнікович заявив, що виїхав з Києва, адже «не зміг змиритися, що в останні два роки послідовно знищується велика російська культура», а також похвалився тим, що має нагороду від диктатора Володимира Путіна.

«Цей розрив, на мою думку, ні до чого хорошого на Україні, в Україні не призведе. І поїхав я тому, що не можу цього прийняти, розумієте, ну це, м’яко кажучи, нонсенс. Коли у Венесуелі відкривають пам’ятник Пушкіну, і коли у Києві на Брест-Литовському проспекті його зносять. Ну це ж не нормально, це не природно», – бідкається режисер.

Рєзнікович також впевнений, що такі події в Україні тимчасові, а людей, які не погоджуються із забороною російської культури, «просто залякали».

До слова, петиція з вимогою усунути Булгакова з публічного простору назбирала необхідну кількість голосів.

Останні новини