Спершу розтане, потім скує кригою. Киян попередили про небезпеку ожеледиці

10:52 04.02.2021

У столиці впровдож дня очікуються складні погодні умови, опади йдуть з самого ранку та за температури більше 0°С. Але ввечері, за прогнозами синоптиків, очікується різке зниження температури: від +4°С до -3°С. Через переохолоджене покриття доріг і тротуарів можливе утворення ожеледиці.

Як повідомляє пресслужба КМДА, на дорогах столиці задіяно 174 одиниці спецтехніки КК “Київавтодор”.

Першочергово дорожники обробляють шляхопроводи, покриття із бруківки, підйоми та спуски. Водночас 388 працівників у складі 52 бригад з ручного прибирання посипають тротуари, сходи підземних пішохідних переходів, підходи до пішохідних переходів. Крім того, фахівці гідрослужби заздалегідь очищають решітки зливостоків, готуючись до негоди. 

Зазначимо, що водіїв у цей період просять бути максимально уважними, дотримуватись безпечної дистанції на дорогах, а також не використовувати транспорт із літніми шинами, аби не наражати на небезпеку себе та інших учасників руху. 

Пішоходам під час ожеледиці також необхідно бути особливо уважними проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофору. На тротуарі також необхідно бути пильним – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати. Враховуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 разів.

Читайте також: Вивчіть вже! Ожеледь і ожеледиця – це різні явища (інфографіка)

 

Останні новини