Унікальна військова техніка Другої світової війни з’явилася у музеї Київської політехніки

Автор: Любава Лисичкіна
18:43 08.05

Мова йде про техніку, яка використовувалася у двох надважливих спецопераціях — «Френтік» та «Оверлорд», які проходили, зокрема, і на території України.

Про це розповіли у КПІ ім. Ігоря Сікорського.
Шість американських і радянських автомобілів представлені в експозиції. Це авто, які понад 80 років тому допомогли антигітлерівській коаліції подолати нацистів і змінити хід війни у двох надважливих спецопераціях — «Френтік» та «Оверлорд», які проходили, зокрема, і на території України. Факти про ці спецоперації довгий час були засекречені совєтами.
Тепер на власні очі побачити американські медеваки, піхотні автомобілі та раритетний ГАЗ-61 — радянський всюдихід, у якому генерали пересувалися по лінії фронту, можна на виставці до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Організаторами виставки стали ГО «Український автомобільний клуб», Український військово-історичний музей і військово-історичний технічний клуб «Колеса війни» за підтримки Київської політехніки.
Доторкнутися до історії може кожен охочий у Державному політехнічному музеї Київської політехніки з 8 травня до 23 червня по буднях. Вхід вільний
До слова, генерал Залужний та поетеса Ліна Костенко стали Почесними громадянами Києва.

Останні новини