У Києві викрили зрадницю, яка допомагала ворогу під час боїв за столицю

Автор: Галина Ворона
19:48 08.05

Служба безпеки затримала на Київщині зрадницю, яка на початку повномасштабного вторгнення рф намагалась допомогти агресору захопити столицю України. Їй загрожує довічне ув’язнення. Наразі зловмисниця перебуває під вартою.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, впродовж березня 2022 року зрадниця дистанційно передавала агресору геолокації підрозділів ЗСУ, які обороняли мегаполіс.

Найбільше ворога цікавили місця базування опорних пунктів, блокпостів та вогневих позицій важкої артилерії українських військ.

Після провалу ворожого наступу на столицю нашої держави фігурантка згорнула розвідувальну активність та залягла на дно, щоб уникнути правосуддя.

Втім, співробітники СБУ все одно викрили любительку “рускага міра”, задокументували її злочинні дії і затримали у власному помешканні.

За даними слідства, зрадницею виявилась місцева жителька, яка перебувала в агентурному апараті російської розвідки.

За вказівкою окупантів вона об’їжджала на власному авто передмістя Києва та фіксувала локації найбільшого зосередження українських захисників. Особливу увагу звертала на вогневі позиції і протитанкові загородження на ключових автотрасах.

Отримані координати надсилала у спеціально створений Телеграм-бот російської спецслужби.

Куратори з рф використовували розвідувальну інформацію від агентки для планування наступальних операцій під час боїв за Київ.

Під час обшуку в помешканні затриманої виявили мобільний телефон, який вона використовувала для підривної діяльності на користь рф.

Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також: “Крота” російської розвідки викрили у департаменті КОВА: киянин-зрадник уже проходив співбесіди для зарахування в ЗСУ 

Нагадаємо, на Київщині батько і син “зливали” ворогу місця базування військових та цехів з виробництва дронів.

Останні новини