Сміттєвий полігон у заповіднику. Як прибирали Осокорки

15:15 29.04.2020

На території майбутнього ландшафтного заказника місцевого значення «Осокорківські луки» прибрали несанкціоноване сміттєзвалище. Воно утворилось через недобросовісних "підприємців", що брали гроші людей за вивіз сміття на відповідний полігон, а самі вивантажували його де прийдеться.

Як повідомляє пресслужба Дарницької РДА, останніми роками на території майбутнього ландшафтного заказника «Осокорківські луки» було вивантажено кілька великих самоскидів будівельного і побутового сміття і десяток куп сміття із мікроавтобусів.

Місцева влада каже, що спільно з активними громадянами і активістами, місцевими мешканцями, небайдужими підприємцями працює для захисту цих луків.

Так, на початку березня відбулися зустрічі з підрядною організацією, яка вже в квітні, розпочала роботи з ліквідації найбільших сміттєвих навалів. Була задіяна великогабаритна техніка, завдяки якій було вивезено десятки тонн сміття.

Читайте також: Новий підхід у житлобудуванні, за який київські архітектори отримали визнання індустрії

Цими вихідними, дотримуючись всіх карантинних застережних мір, заходів і правил, активна громада остаточно навела лад в буферній зоні заказника – в десятки мішків, вручну, було зібрано все те, що залишилося після прибирання великогабаритної техніки.

У райадміністрації кажуть – все завдяки активній позиції членів громадської організації “Екопарк Осокорки”.

“Після послаблення карантинних заходів Дарницький район чекає велике потужне прибирання за участю активістів, підприємців та комунальників. Далі буде”, – додали у райадміністрації.

Нагадаємо, 11 квітня 2019 року Київська міська рада оголосила природну  територію на південь від озера Тягле та вулиці Колекторної в Дарницькому районі ландшафтним заказником місцевого значення «Осокорківські луки» . Він матиме орієнтовну площу 148 га. Зазначена ділянка – це землі комунальної власності столиці.

Останні новини