Смак Києва: простий рецепт перепічки, від якої “за вуха не відтянеш”

Автор: Любава Лисичкіна
19:27 11.03.2023

Поласувати київською перепічкою можна буде навіть вдома. Якщо дотримуватися порад і рецептури вийде справжній шедевр, який став одним зі смачних з символів столиці.

Смак Києва: простий рецепт перепічки, від якої “за вуха не відтянеш” Фото: ілюстративне
Світлодіодне освітлення

Рецептом, яким може скористатися будь-хто, поділився Володимир Ярославський в Instagram.

За словами кухаря, це найпростіший рецепт без заварювання і без яєць. Якщо дотримуватися порад і рецептури вийде справжній шедевр, який став одним зі смачних з символів столиці.

Інгредієнти:

  • 350 г теплої води
  • 35-40 г цукру
  • 8-10 сухих дріжджів
  • 520-540 г борошна
  • 10 г солі
  • олія для фритюру
  • 13-14 сосисок

Як приготувати

  • У теплій воді, не вище 38 градусів розчиніть цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви впевнились в тому, що дріжджі активні – це важливо.
  • Додайте просіяне борошно, сіль та замішайте тісто. Має вийти м‘якеньке, яке ще може трішечки прилипати до рук.
  • Залиште тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося. Помніть його і сформуйте 13-14 шматочків по 70 грамів.
  • Якщо будете робити пиріжки – беріть приблизно по 50-60 г на 1шт.
  • Надайте сформованим шматочкам тіста прямокутну форму.
  • Сосиски дістаньте заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури. Загорніть сосиски в тісто, добре зліпіть краї, як на вареники. І знову відставте уже сформовані перепічки у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2.5 рази.
  • Підготуйте олію без запаху, доведіть її до 180 градусів. Якщо ж у вас ще немає термометра – киньте шматочок тіста в олію і перевірте як воно буде смажитися.
  • Обережно покладіть сиру перепічку в олію. Обсмажте орієнтовно по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум’яного кольору. Вийміть перепічку на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.

Корисні поради

  • Дуже зручно викладати сформовані перепічки на маленькі шматочки пергаменту. Тоді їх легше відправляти до фритюру.
  • Не робіть тісто занадто рідким – таке прилипає до поверхні і вбирає багато жиру під час смаження.
  • Дуже густе тісто не буде пухким і соковитим.
  • Обов’язково дайте тісту добре підійти перед смаженням.
  • Температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, не повинно бути протягів.

Нагадаємо, легендарна “Київська перепічка” знову піднялась у ціні. Крім цього, перепічка увійшла в ТОП-5 смаколиків зі стріт-фудів Києва, яких не знайдеш у закордонних кафешках.

До слова, у Києві створили новий гастрономічний продукт. Знайомтеся – Kyiv Pie.

Великий Київ у Google News

підписатися