«Слуги» відчувають, що їхній капітан впевнено тримає курс на айсберг – Порошенко

Автор: Марія Супрун
12:32 01.11.2021

Невипадково один із лідерів «Слуги народу» здивував освічених українців, коли слова Григорія Сковороди приписав Ді Капріо (Давид Арахамія вважає автором фрази «Світ ловив мене та не спіймав» Ді Капріо, - ред). Точно по Фрейду. Видно, що «слуги» відчувають, що їхній капітан впевнено тримає курс на айсберг.

Про це п’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко сказав під час виступу на погоджувальній Раді.

Лише за минулий тиждень в Україні померло вдвічі більше українців, ніж затонуло людей на «Титаніку». А наш «майстер спорту» по боротьбі з коронавірусом ніяк не вгамується і б’є рекорд за рекордом. Рекорди, точніше антирекорди за кількістю хворих, рекорди за кількістю загиблих, рекорди за чергами до моргів і антирекорд вакцинування. 18%. Другий найнижчий рівень в Європі. Я пропоную зараз продемонструвати політичну волю парламенту. Для того, щоб всі політичні парламентські сили зараз прийняли постанову, буквально у вівторок, у формі заяви, закликавши українців вакцинуватися“, – зазначив Порошенко. 

Також, Порошенко озвучив під час виступу другу позицію – щоб не чекати п’ятниці, де зараз стоїть законопроект 5460 про закупівлю кисневих станцій, а підписати і розглянути його ще одним позачерговим засіданням, саме у вівторок. 

Ще одна вимога – забезпечити всі ковідні відділення генераторами для того, щоб уникнути масового мору у зв’язку з можливими віяловими відключеннями електроенергії, до якої веде діючий уряд і президент.

Влада провалила підготовку до опалювального сезону і дуже добре, що Зеленський їде на саміт в Глазго зі зміни клімату. Але цього сезону нас врятує лише глобальне потепління, інакше зима виставить країні «крижаний рахунок» за професійну недієздатність влади“, – додав лідер “ЄС”.

Також, Порошенко вимагає, щоб в першу чергу заклали достатню кількість субсидій, щоб захистити людей від високих тарифів, а не перекладати це на плечі місцевих бюджетів.

Наш законопроект 6006 уже цього року передбачає 20 додаткових мільярдів на субсидії. Просимо поставити його в порядок денний і розглянути. Друге – уряд має компенсувати місцевим бюджетам їхні витрати на компенсацію тарифів школам, лікарням, дитячим садкам“, – підкреслив Порошенко.

Третя позиція – жорсткі кризи в економіці, бо українська економіка стає неконкурентоздатною у зв’язку з вашою податковою і енергетичною політикою.

Тут ви ще намагаєтесь навантажити економіку і платників податків законопроектом 5600. Друзі, краще вам було платити податки, а не відмивати гроші Коломойського у зв’язку з офшорним скандалом. До речі, і з цього приводу ми би хотіли послухати пояснення президента. Не по офшорах, а по тому звідки ці гроші, куди витрачені, як з них сплачені податки і чому він брав участь у їх відмиванні“, – підсумував п’ятий президент.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко похвалився грибним врожаєм, а Марина розкрила свій секрет приготування опеньок.

Останні новини