“Слуга” Шуляк блокує законопроєкт про заборону депутатам ОПЗЖ брати участь у виборах – нардепка

Автор: Ольга Даниленко
17:30 14.06.2023

Голова партії “слуг” Олена Шуляк виступає проти законопроєкту, за яким всім депутатам від проросійської політичної фракції ОПЗЖ забороняється брати участь у виборах на наступні 10 років.

Про це повідомила народна депутатка від фракції Слуга народу Галина Янченко, яка написала заяву на вихід із партії “Слуга народу” через вчинок Шуляк, що прийшла без попередження до палати важкопораненого військового та київського активіста, який критикував її законопроєкт № 5655 про містобудування.

Янченко зазначила, що наразі у суспільстві зростає соціальна напруга через зрадників, які досі знаходяться у парламенті.

Тому ми з командою депутатів ще 3 місяці назад розробили і зареєстрували антикремлівську люстрацію – щоб заборонити всім депутатам-ОПЗЖникам брати участь у виборах на наступні 10 років. Втім, цей законопроект вже 3 місяці блокує голова профільного комітету Олена Шуляк”, – розповіла нардепка на своїй сторінці у Facebook.

В одному з коментарів під постом Янченко зазначила, що після розвалу СРСР, в Чехії, Литві, Латвії та інших країнах заборонили балотуватись колишнім комуністам та працівникам КДБ.

Додамо, коли Галина Янченко написала заяву про вихід з партії “Слуга народу” через негідний вчинок голови партії Олени Шуляк, вона зазначила, що Шуляк і “раніше дозволяла собі оббріхувати волонтерів, шантажувати депутатів і зневажати колег”.

Читайте також: Хто за допомогою “Слуги” Шуляк проштовхував законопроєкт № 5655

Нагадаємо, голова партії “Слуга народу” вважає, що нема нічого поганого в тому, що вона “як людина” без попередження навідалася до важкопораненого військового Олега Симороза, аби обговорити його резонансний допис щодо її законопроєкту № 5655 про  містобудування. Тоді військовий назвав Шуляк “лобісткою будівельної мафії”.

Проти ухвалення законопроєкту виступали мери міст та селищ, Асоціація міст України, Архітектурна палата Нацспілки архітекторів, Головне науково-експертне управління ВР.  

Однак Верховна Рада 13 грудня ухвалила в цілому законопроєкт №5655. Голосували “слуги”, нардепи ОПЗЖ, а також нардепи, які входять у депутатські групи “За майбутнє” і “Довіра”.

Тоді петиція за ветування президентом законопроєкту № 5556 лише за 6 годин набрала понад 25 000 підписів.

А нардепка від “Слуги народу” Ганна Бондар повідомила, що Шуляк ввела депутатів в оману, коли казала, що у законопроєкті враховані всі рекомендації НАЗК щодо антикорупційної стратегії.

Читайте також: Чоловік і брат “слуги” Шуляк виїхали у Польщу з $1,3 млн, іконами й шубами

Останні новини