Схуднути після свят. Топ-5 напоїв, які допоможуть зменшити вагу

Автор: Галина Ворона
17:58 05.01

Зимові свята – це смачно і дуже калорійно. Результат одразу зрадницьки покажуть ваги. Можна, звісно, перечекати, поки зайві кілограми самі підуть геть, але пришвидшити розставання можна, якщо додати в раціон кілька напоїв.

Що це за напої – розповідалє шеф-кухар Євге Клопотенко.

Зелений чай

Зелений чай славиться великою кількістю корисних властивостей. А ще це одна з найпопулярніших відповідей на питання “як схуднути”, коли йдеться про їжу. Наповнений антиоксидантами та катехінами, що прискорюють метаболізм, зелений чай сприяє більш ефективному спалюванню жиру. При цьому чай смачний, є в кожному супермаркеті й цілком пасує до зимових сніданків і вечорів.

Напої з куркумою

Куркума містить активну речовину куркумін, відому своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями. Вона також може допомогти у зниженні ваги, посилюючи процес спалювання жиру в організмі. Додавати куркуму можна в чай – звичайний чи масала з молоком, тепле молоко чи навіть воду. Хоча остання опція, звісно, найменш смачна.

Огірково-м’ятна вода

Якщо ви не любитель чаю, спробуйте цей свіжий напій. Огірок – низькокалорійний овоч із високим вмістом води, що робить його ідеальним інгредієнтом напою для схуднення. Щоб приготувати цю воду, просто поєднайте тонко нарізаний огірок зі жменею свіжого листя м’яти та залиште їх у холодній воді на кілька годин або на ніч. Настояна вода матиме приємний свіжий посмак, сприятиме метаболізму жирів і очищенню організму.

Напої з імбиром

Відомий своїми протизапальними властивостями та здатністю покращувати травлення, імбир є чудовим доповненням до напоїв для схуднення. Свіжий натертий чи подрібнений імбир стане чудовим доповненням до чаю чи смузі. А ще ви можете приготувати лаймово-імбирний напій, змішавши натертий імбир з невеликою кількістю меду та соку лайма та розчинивши цю суміш у теплій воді. Цей напій не тільки сприяє травленню, але й прискорює обмін речовин, що робить його ідеальним для вживання перед їжею, щоб приборкати переїдання.

Вода з лимоном

Це найпростіший, але від того не менш дієвий метод боротьби з зайвими кілограмами. Водний баланс сприяє очищенню організму та втраті зайвих калорій, а лимони, багаті вітаміном С, допомагають зміцнити імунну систему для більш ефективного спалювання жиру. Приготування також просте, оскільки вам потрібно лише вичавити половину лимона в склянку холодної або теплої води. Тепла вода все ж краща, адже вона покращує метаболічні процеси.

Із цими напоями в вашому раціоні боротьба з зайвими кілограмами стане значно смачнішою та приємнішою. Поєднуйте їх зі спортом і здоровим харчуванням і зможете досягти всіх бажаних цілей.

Читайте також: “Розвантаження” після новорічних свят: що і як правильно робити, щоб не було “голодних ігор”

Раніше ми розповідали, як швидко та ефективно відновитися після святкових застіль.

Останні новини