Проведення пробного ЗНО-2020 скасовано

12:11 13.06.2020

Кабмін скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, яке планувалося на 15 та 17 червня.

Про це йдеться у відповідній постанові від 12 червня. Також про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відповідно до документу, забороняється відвідувати заклади освіти її здобувачам, крім винятків. Раніше винятком була участь у пробному ЗНО. Тепер слово «пробне» вилучили.

Український центр оцінювання якості освіти пропонує учасникам пройти пробне тестування вдома.

15 червня об 11:00 зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з української мови і літератури (те ж саме можна зробити і 17 червня).

  • Виконати завдання тестового зошита.
  • До 19 червня внести свої відповіді до сервісу визначення результатів.
  • Отримати свій результат за тестування.

Зазначимо, що раніше Міносвіти затвердило оновлений графік проведення ЗНО-2020. Основна сесія відбудеться 25 червня – 17 липня, результати оголосять до 29 липня. Але вчора освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що ЗНО в цьому році можуть скасувати.

Читайте також: Київ. Як скептицизм переміг вірус

Додамо, що цією ж постановою обмежили діяльність кінотеатрів з метою запобігти погіршенню епідеміологічної ситуації.

За словами Степанова, сьогодні комісією також буде розглянуте питання про посилення карантинних обмежень в областях, де погіршилася епідеміологічна ситуація. 

Ми будемо вживати заходи. Сьогодні у нас буде комісія. Таке рішення вчора було ухвалене під час нашої урядової наради, щоб подивитися, що у нас відбувається у кожному регіоні. Щоб комісії регіональні, (в областях) де погіршилася епідеміологічна ситуація, збільшується кількість хворих, щоб вони вжили відповідні заходи “, – сказав він.

Нагадаємо, в Україні новий добовий антирекорд виявлених хворих на COVID-19.

 

Останні новини