Прокурор вимагав довічне. Суд виніс вирок жінці, що заморила голодом однорічного сина

Автор: Галина Ворона
17:22 06.07.2021

Сьогодні, 6 липня, суд виніс вирок жінці, яка у 2016 році на 11 днів залишила в квартирі однорічного сина та дворічну доньку, а коли повернулась, виявила хлопчика мертвим, а дівчинку – без свідомості.

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Як зазначається, суд підтримав обвинувачення прокурорів Голосіївської окружної прокуратури міста Києва та присудив жінці 12 років позбавлення волі.

У прокуратурі нагадали, що 29 серпня 2019 року Голосіївський районний суд Києва засудив жінку до 8 років за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці), але прокуратура, яка наполягала на довічному позбавленні волі за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини), оскаржила вирок в апеляційній інстанції.

18 грудня 2019 року Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Києва, скасував вирок Голосіївського райсуду столиці, а кримінальне провадження направив на новий судовий розгляд у той же суд в іншому складі суду.

У ході судового розгляду прокурор повністю довів вину обвинуваченої та вироком Голосіївського районного суду від 05 липня 2021 року жінку визнано винною у вчиненні злочину за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України та засуджено до 12 років позбавлення волі.

Обвинувачена перебуває під вартою.

Після вивчення тексту вироку окружною прокуратурою буде вирішено питання про можливість внесення апеляційної скарги.

Читайте також: Суд виніс вирок убивці водія BlaBlaCar

Останні новини